0 kohdetta
06 4141 0720 ravintola@juurella.fi

Olemme avoinna ke-la alkaen klo 16.00

Keskustori 1, Seinäjoki

Yhteystiedot|Sijainti

Juurella 10 vuotta – Viinijuhlat 1.10.2022 Kalevan Navetan Hugo-salissa

Juurella täytti keväällä 2022 pyöreät kymmenen vuotta ja sen kunniaksi päätimme järjestää pitkään haaveilemamme Viinijuhlat, sillä hyvät viinit ja Juurella ovat kulkeneet alusta asti rinnakkain.

Viinijuhlissa on paikalla useita ravintolan viinin maahantuojia, joiden upeita viinejä vieraat pääsevät maistelemaan. Tarjolla on kymmeniä, ellei satoja eri viinejä eri tuottajilta. Kaikki maahantuojakumppanimme innostuivat juhlistamme ja lähtivät ensi kysymältä mukaan! Idea Viinijuhlista jatkojalostui musiikilla, sillä kyllähän musiikki kuuluu juhlaan. Viinijuhlissa esiintyy ihana Susanna Erkinheimo.

Viinijuhlissa on myös erillisiä viinitastingeja ja Seinäjoen taidehalli järjestää muun muassa Paint & Wine -työpajan. Teemme hyvää ruokaa eikä oluenystäviäkään ole unohdettu. Näistä kerromme lisää myöhemmin!

Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat viettämään kanssamme mukavia Viinijuhlia hyvän juoman ja ruoan parissa!

YLEISTÄ

Juurella 10 vuotta Viinijuhlat järjestetään Kalevan Navetan Hugo-salissa lauantaina 1.10.2022 klo 11-17. Kalevan Navetta sijaitsee Seinäjoella osoitteessa Nyykoolinkatu 25. Hugo-sali on rakennuksen toisessa kerroksessa ja sinne on esteetön kulku. Kalevan Navetan yleiset tilat ovat kaikki esteettömiä.

Maksuvälineinä tapahtumassa käyvät yleiset pankki- ja luottokortit. Maisteltavia viinejä ostetaan viinijuhlien omilla Viinilipuilla. Yksi Viinilippu maksaa 3,50 € (sis.alv. 24%). Maisteltavat viinit maksavat viineistä riippuen yksi tai kaksi Viinilippua per annos. Viinilippuja voi ostaa koko tapahtuman ajan ja niitä ei voi palauttaa. Tapahtumassa ei käy maksuvälineenä käteinen, lahjakortit tai etusetelit. Tapahtumaan on ikäraja 18 vuotta. Vaatesäilytys löytyy ensimmäisestä kerroksesta sekä Hugo-salista, ja se toimii itsepalveluna.

Viinijuhliin osallistuville jaetaan lipuntarkastuksen yhteydessä esite, josta löytyvät kaikki tapahtumassa näytteillä olevat viinit ja oluet. Muistiinpanoja varten suosittelemme ottamaan oman kynän mukaan!

PÄÄSYLIPUT

Sisäänpääsy Viinijuhliin maksaa 12€ (sis. alv 10%). Pääsylippuja voi ostaa ennakkoon suoraan ravintoloistamme Juurella ja Äärellä Kuppi+Kattila 30.9. asti, maksuvälineinä käyvät yleiset pankki- ja luottokortit ja käteinen. Pääsylippuja ei voi ostaa ravintolan lahjakorteilla tai etuseteleillä. Pääsylippuja myydään myös tapahtuman aikana klo 15.00 asti. Tapahtumaan on ikäraja 18 vuotta.

Viinilehden Bouquet-klubilaisille on alennus Viinijuhlien lipusta -15%, voimassa 30.9. saakka.

Juurella, Keskustori 1, Seinäjoki

Avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 16 alkaen (suljettuna 1.10.2022)

Äärellä Kuppi+Kattila, Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki

Avoinna arkisin klo 11-15, lauantaisin klo 10-15

NÄYTTEILLEASETTAJAT

Näytteilleasettajiksi Viinijuhlille ovat ilmoittautuneet Anora, Chateau Carsin, Fattoria Selvapiana, Mallaskoski, Pirula Oy, Tampereen Viinitukku, Viinitie sekä Vindirekt.

RUOKA

Kalevan Navetan ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Äärellä Kuppi+Kattila on avoinna tapahtuman ajan. Ravintolassa on tarjolla runsas Viinijuhlabrunssi klo 10-16 ja kahvila palvelee klo 17 saakka. Tutustu brunssiin ja brunssin menuun osoitteessa https://aarella.fi/brunssi/  Brunssille voi tehdä pöytävarauksen.

Hugo-salissa on myynnissä juhlavuoden kunniaksi Juurella-epaksia, eli eteläpohjalaisia tapaksia.

Päivän epas-menu:
KYYTTÖ
Kyytön paistia, ruohosipulimajoneesia ja pikkelöityä punasipulia

SÄRKI
Savusärkimoussea, mummonkurkkua, tilli-creme fraiche ja mätiä

VUOHEN GRAND RESERVE
Juustoportin Vuohen Grand Reserve juustoa, fenkolihilloa ja siemennäkkileipää

PUNAJUURISUKLAAKAKKU
Punajuurella maustettua suklaakakkua, valkosuklaamoussea ja vadelmaa

1 kpl 4,50€
4 kpl 15,00€

ESIINTYJÄT JA OHJELMA

Viinijuhlilla esiintyy muusikko Sussu Erkinheimo klo 15. Sussun laulussa soi kaiku menneisyydestä. Hän laulaa nostalgisia ja unohtumattomia lauluja ystävyydestä, hyvästien jättämisestä, kaipuusta ja rakkaudesta. Kitaraa soittaa Jukka Kinnunen.

Viinijuhlat juontaa Jarl Matti Anttila ja tilaisuuden ääni- ja valotekniikan hoitaa Sami Silén.

Viinijuhlilla järjestetään viinitastingeja sekä Seinäjoen taidehallin puolesta Paint & Wine -työpaja, tanssiesitys ja opastuskierros näyttelyihin. Tastingeihin ja Paint & Wine -työpajaan voi osallistua myös ilman Viinijuhlien sisäänpääsylippua. Tastingeihin, Paint & Wine -työpajaan, taidenäyttelyihin ja näyttelyopastukseen on erilliset ilmoittautumiset ja osallistumismaksut.

TASTINGIT

Samppanjatasting / Anora, Sami Salmi LOPPUUNVARATTU
Klo 12:00, Kammio, Kalevan Navetan 1. kerros
Hinta 46,00 euroa/ hlö

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostiin ravintola@juurella.fi
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

10 vuosikerran Vigneto Bucerchiale vertikaalitasting LOPPUUNVARATTU
Fattoria Selvapiana, Federico Giutini-Masseti
sekä Tampereen Viinitukku, Felix Bertschinger
Klo 14:00, Kammio, Kalevan Navetan 1. kerros

Viinijuhlille saapuu Italiasta Fattoria Selvapianan Federico Giutini-Masseti ja hänen kanssaan pääsemme mukaan 10 vuosikerran Vigneto Bucerchiale vertikaalitastingiin.
Hinta 46,00 euroa/ hlö

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostiin ravintola@juurella.fi
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. TASTING ON LOPPUUNVARATTU!

TAIDEHALLIN OHJELMA

Tanssiesitys Ailish Maher: All This Silent Space klo 11.30 (sis. Taidehallin pääsylippuun 6/4€)
Seinäjoen taidehallin näyttelytila Vintillä, Välitila-näyttelyssä, nähdään tanssiesitys All This Silent Space la 1.10. klo 11.30. Esitys sisältyy pääsylipun hintaan. Lue lisää Seinäjoen taidehallin sivuilta.

Avoin näyttelyopastus klo 13.00 (sis. Taidehallin pääsylippuun 6/4€)
Näyttelyopastuksella tutustutaan Seinäjoen taidehallin esillä oleviin nykytaidenäyttelyihin. Hallissa (2. krs) on esillä Noelia Mora Solvez: Farming ja Vintillä (3. krs) Ida Sofia Fleming & Vesa Rahikainen: Välitila. Näyttelyt esittelee taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen. Opastus sisältyy Taidehallin pääsylipun hintaan. Opastuskierros alkaa Kalevan Navetan aulasta ja se kestää n. 1 tunnin. Opastukselle mahtuu 25 ensimmäisenä saapunutta. Lue lisää Seinäjoen taidehallin sivuilta.

Paint & Wine klo 16-17 (ennakkoilmoittautuminen NetTicketissä 18€)
Paint & Wine -työpaja on rento hetki luovuuden äärellä. Työpajassa osallistujat maalaavat oman taideteoksen akryyliväreillä kankaalle. Maalauksen ohessa voi halutessaan nauttia viiniä tai muita alkoholittomia tai alkoholillisia virvokkeita. Juomatarjoilusta vastaa ravintola Äärellä. Juomat eivät sisälly työpajan hintaan. Työpajan ikäraja on K18.
Työpajaan voi osallistua aloittelija tai jo pidempään maalannut. Mukaan mahtuu yhteensä 10 henkilöä. Työpajaa ohjaa taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen. Hinta: 18 € (sis. ohjaus ja materiaalit). Paint & Wine järjestetään soittotila Kammiossa (1. krs) Kalevan Navetassa. Lue lisää ja ilmoittaudu Seinäjoen taidehallin sivuilta.

Seinäjoen taidehalli näyttelytilat sijaitsevat Kalevan Navetan 2. ja 3. kerroksessa. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-15. Pääsyliput 6/4€ Kalevan Navetan infosta. Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Näyttelytila Hallissa on esillä Noelia Mora Solvez: Farming. Farming on energinen ja performatiivinen näyttely, joka koostuu video- ja ääni-installaatioista. Teokset perustuvat maatiloilta tuttuihin tuotantoeläimiin ja inspiroituu niistä. Näyttely kutsuu katsojia esittämään kysymyksiä ja pohtimaan ihmisen sosiaalista käyttäytymistä muina eläinlajeina esiintyvien ihmisten kautta.

Näyttelytila Vintillä on esillä Ida Sofia Fleming & Vesa Rahikainen: Välitila. Välitila-näyttelyn keskiössä on tilallinen metalli-ääniveistos. Resonoivana pintana on ruostutettuja metallilevyjä, jotka ovat käyneet läpi oman syklinsä osaksi valmista teosta. Näyttely kutsuu hauraaseen tunnelmaan ja käsittelee ajatusta erilaisista välitiloista, elämän ja kuoleman välisyydestä, sekä elämän aikaisten tapahtumien välitiloista.

SAAPUMINEN VIINIJUHLILLE

Sisäänkäynti on Kalevan Navetan pääovesta, joka sijaitsee rakennuksen länteen suuntautuvalla seinustalla. Kalevan Navetan saapumisohje:

”Huomioithan tapahtumiin saapuessasi, että talon edustalla on rajallisesti pysäköintitilaa. Suosittelemmekin käyttämään henkilöauton sijasta muita saapumisvaihtoehtoja tai pysäköimään auton tarvittaessa esimerkiksi Maakunnankadun parkkialueelle n. 700 metrin päähän. Kävellen ja pyörällä pääset Kalevan Navetalle Vaasantien kautta tai Pohjan valtatien ylittävää Lakeuden aamunkoi -siltaa pitkin. Tervetuloa!”

Kalevan Navetan ympärillä on noin 50 autopaikkaa asiakkaille. Ensimmäinen tunti on ilmainen mm. automaatista saatavalla lipukkeella ja seuraavat tunnit 1 €.

MAJOITUS

Juurella Viinijuhlien osallistujille on majoitustarjous upeaan radanvarsihotelliin Hotelli Almaan:

– Single Business Standard 90€ / yö

– Twin Business Standard 120€ / yö

Muut huoneet ja sviitit -15% päivän hinnasta

Kaikki hinnat sisältävät aamiaiset

Varaukset alma@hotelalma.fi tai 064215200, tunnus ”Juurella 10v”

Voit tutustua Hotelli Almaan osoitteessa https://www.hotelalma.fi/

AIKATAULU

Juurella 10 vuotta – Viinijuhlat 1.10.2022

klo 10–16 Viinijuhlabrunssi 29€ / hlö. Tila: Äärellä Kuppi+Kattila 1. kerros
klo 11.00 Viinijuhlat alkavat.
Näytteilleasettajat myyvät ja esittelevät tuotteitaan tapahtuman ajan toisessa kerroksessa Hugo-salissa ja Hugon baari on avoinna, alakerrassa Äärellä palvelee ruokailijoita ja kahvila-asiakkaita.
klo 11-15 Taidehallin näyttelyt avoinna, pääsyliput 6/4€ Kalevan Navetan infosta. Museokortilla ilmainen sisäänpääsy. Tilat: 2. ja 3. kerros
klo 11-16 Taito Shop Seinäjoki on avoinna. Tila: Taito Shop 1. kerros
klo 11.30 All This Silent Space -tanssiesitys, Seinäjoen Taidehalli, sisältyy Taidehallin pääsylipun hintaan. Tila: Vintti 3. kerros
klo 12.00 Samppanja-tasting, Anora. 46€/hlö (loppuunvarattu). Tila: Kammio 1. kerros
klo 13.00 Taidehallin avoin näyttelyopastus, Seinäjoen Taidehalli, sisältyy Taidehallin pääsylipun hintaan.
klo 14.00 Viinitasting, 10 vuosikerran Vigneto Bucerchiale vertikaalitasting Fattoria Selvapiana, Federico Giutini-Masseti sekä Tampereen Viinitukku 46€/hlö (loppuunvarattu). Tila: Kammio 1. kerros
klo 15.00 esiintyy Sussu Erkinheimo. Tila: Hugo-sali 2. kerros
klo 16.00-17.00 Paint & Wine, Seinäjoen Taidehalli 18€ (ennakkoilmoittautuminen). Tila: Kammio 1. kerros
klo 17.00 Viinijuhlat päättyvät

Pidätämme oikeuden muutoksiin.