0 kohdetta
06 4141 0720 ravintola@juurella.fi

Olemme avoinna ke-la alkaen klo 16.00

Keskustori 1, Seinäjoki

Yhteystiedot|Sijainti

Olemme mukana Saksan Viinitiedotuksen Riesling & Co -teemaviikoilla 10.5. – 27.5.2023  ja runsaan teeman mukaisen viinilistan lisäksi järjestämme tapahtumaviikoilla Juurella

VIINITASTINGILLALLISEN 24.5.2023 klo 18:00  ANTTI UUSITALON KANSSA

Keskiviikkona 24.5.2023 Sommelier Antti Uusitalo ravintola Vinkkelistä saapuu Juurella-ravintolaan isännöimään illallista ja siihen sovitettua viinitastingiä Saksan viineistä. Antti maistattaa meille seitsemää huippuviiniä joiden ympärille Juurella-ravintolan keittiö on suunnitellut neljä keväistä ruokalajia.

Antti Uusitalo on pitkän linjan suomalainen viinimestari. Miehelle on kiertynyt työkokemusta lukuisissa helsinkiläisissä klassikkoravintoloissa, kuten Elitessä, Havis Amandassa, G.W. Sundmansissa ja Savoyssa. Viimeisen seitsemän vuoden ajan Antti on luotsannut Ravintola Vinkkeliä, jossa hän toimii ravintoloitsijana. Vuonna 2004 Antti valittiin vuoden hovimestariksi.

Antin kiinnostus viineihin syntyi jo opiskeluaikana. Ravintolauransa lisäksi hän on toiminut aktiivisesti Viini ja Maku -lehden avustajana sekä vetänyt viinimatkoja eri puolille maailmaa. Myös kirjoja on miehen kynästä syntynyt. Antti on kirjoittanut kirjat muun muassa konjakista, calvadosista, sherryistä sekä juustojen ja juomien parituksesta.

Saksalaiset viinit ovat aina ihastuttaneet Anttia. Syiksi mies kertoo maan monipuolisuuden, viinien runsaan kirjon, korkean laadun ja kohtuulliset hinnat. Saksan viinitarhoilta löytyy viinejä jokaiseen tilanteeseen ja jokaiselle aterialle. Pirteät kuohuviinit, vivahteikkaat rieslingit ja nykyisin myös erinomaiset punaviinit yllättävät kokeneemmatkin viininystävät.

MENU

Aperitiivi
Bad Dürkheimer Schenkenböhl Riesling Sekt Trocken

Siikaa, parsaa, korianteria ja tuomenkukkaa
Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2017
Weingut Wittmann Silvaner Trocken 2021

Hernettä
Max Ferdinand Richter Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2020

Tryffelipossua, selleriä ja karpaloa
Brogsitter Graf Von Are Spätburgunder Trocken 2021
Philip Kuhn Im Grossen Garten Grosses Gewächs Riesling Trocken 2019

Raparperia, limeä ja kvinoaa
Erdener Treppchen Riesling Auslese 2020 Weingut Schmitges

Ainutlaatuisen viinitastingillallisen hinta 128,00 € / osallistuja. Seinäjoen Viiniseuran, Viinilehden Bouquet Clubin ja Chaîne des Rôtisseurs jäsenille hinta -10 %.

Paikkoja on rajatusti – ilmoittaudu mukaan ravintola@juurella.fi tai p. 06 414 0720 tai tee pöytävaraus tästä linkistä!

Riesling-viikkojen ajan Juurella on tarjolla runsas viinilista Saksan viinejä johon voit tutustua tästä linkistä.